Efficiënte werfopvolging: De Rol van Slimme Camera’s bij Willy Naessens Group

Innovatieve oplossing gezocht: real-time monitoring van bouwwerven

De Willy Naessens Group draagt efficiëntie hoog in het vaandel als het gaat om het beheer en de opvolging van hun bouwprojecten. Het is een constante zoektocht naar methoden om de operationele processen te stroomlijnen en de voortgang van werven nauwlettend te volgen. In dit streven naar verbetering heeft Bart Motte, IT Manager, een cruciale rol gespeeld.


Na het uitvoeren van enkele testprojecten, waarbij het bedrijf onder andere camera's huurde om de bouwplaatsen te monitoren en verschillende soorten camera's van diverse leveranciers testte, besliste de groep om een samenwerking aan te gaan met View And Integrate (VNI).

Foto van Bart Motte naast quote

"Bij de Willy Naessens Group zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze bouwprojecten efficiënter te beheren en te volgen. De werfcamera's van View And Integrate hebben ons een ongeëvenaard inzicht gegeven in de voortgang van onze werven."

- Bart Motte, IT Manager Willy Naessens Group

Efficiëntie in beeld: slimme werfcamera’s transformeren werkwijze

De slimme camera's nemen periodiek foto's van de werf, wat de projectleiders in staat stelt om de voortgang van de werf snel te bekijken aan de hand van dagelijkse tijdslijnvideo's. Voor de Willy Naessens Group betekent dit een aanzienlijke tijdswinst en een efficiëntere manier om de voortgang van verschillende werven te volgen. Bovendien maken de werfcamera's het mogelijk voor werfleiders om real-time in te zoomen op problemen, waardoor ze zich minder vaak hoeven te verplaatsen, en zo simultaan meerdere werven tegelijk kunnen opvolgen.

Foto van Bart Motte naast quote

"De mogelijkheid om real-time in te zoomen en zelfs timelapse-video's te genereren, heeft onze project- en werfleiders waardevolle tools gegeven om op afstand te opereren."

- Bart Motte, IT Manager Willy Naessens Group

Synergie in actie: de samenwerking tussen Willy Naessens en VNI

Waar de Willy Naessens Group in eerste instantie verschillende leveranciers tegen elkaar afwoog, viel de keuze voor samenwerking op VNI. Bart benadrukt: “De keuze was niet alleen gebaseerd op de technische kwaliteit van de oplossing, maar ook op de bereidheid van VNI om software aan te passen en te verbeteren op basis van klantfeedback. We waarderen de pragmatische aanpak, snelheid van handelen en de klantgerichte houding van het VNI-team. Het feit dat de mensen van VNI zelf betrokken zijn bij de ontwikkeling van systemen en technologie draagt bij aan hun begrip van onze behoeften."


Verder benadrukt Bart dat het directe aanspreekpunt bij VNI heeft bijgedragen aan de positieve ervaring. “Deze samenwerking tussen de omvangrijke Willy Naessens Group en VNI illustreert dat zelfs kleinere bedrijven een aanzienlijke toegevoegde waarde kunnen bieden aan grotere ondernemingen”, aldus Bart.


Klangerichte innovatie: werfcamera’s als katalysator voor klantbetrokkenheid

Ook de klanten van de Willy Naessens Group profiteren van de cameratoepassingen. Dankzij het softwareplatform van VNI kunnen specifieke toegangen worden ingesteld, waardoor klanten gedurende een bepaalde periode kunnen meekijken naar de voortgang van de werf. Dit is vooral handig voor klanten die betrokken willen blijven bij het project. Bovendien wordt de mogelijkheid geboden om timelapse-video's te genereren, die als marketingtool kunnen worden gebruikt. De Willy Naessens Group merkt op dat grotere projecten steeds vaker vragen om een timelapse-video van 1 tot 2 jaar.


Wil je graag ontdekken hoe onze geavanceerde camera's jouw bouwproject kunnen ondersteunen? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek!