Jouw werf altijd onder controle! Verhoog het rendement van je werf met de slimme cameraoplossingen van View and Integrate.

Slimme ogen op jouw werfsite!

Ook het gevoel dat je tijd verliest met het opvolgen van jouw werven? En ben je op zoek naar digitale ondersteuning?

Spaar tijd uit bij jouw werfopvolging door slimme camera’s op de werf. Met de mobiele werfcamera’s van View and Integrate volg je jouw werven op tijdens de uitvoering zonder dat je steeds fysiek ter plaatse moet zijn.

Daarnaast wordt projectcoördinatie eenvoudiger door het continu en realtime zicht op de werfsite. Zo kan u via de app, VNI Mobile, onderweg live de actuele werfsituatie bekijken. Hierdoor kan je tijdig bijsturen indien nodig.

Bovendien heb je ook de mogelijkheid tot het downloaden van de foto’s of video. Deze kunnen o.a. gebruikt worden bij de opmaak van werfverslagen.

smart cranes logo

Compleet werfoverzicht vanuit je torenkraan met een ptz-camera. Zo kan je vanuit vogelperspectief jouw werven perfect opvolgen. Een overzichtelijk beeld waarmee je direct zicht krijgt op de stand van zaken van de werf. Hierdoor wordt het afstemmen met de betrokken partijen visueel ondersteund! Smart-Cranes is een IoT platform dat werd ontwikkeld voor visuele werfopvolging en inzichten omtrent uw bouwkraan en de bouwplaats. Met een slimme en geconnecteerde bouwkraan realiseert u een vlottere bouwplanning met een gereduceerde foutenmarge en een predictieve service voor een optimale gebruikservaring.


Stitch

Breng de volledige werf in beeld met de “stitch” van View and Integrate. Met deze methode realiseer je automatische werfopvolging in hoog detail.

Onze stitch functie maakt gebruik van een 360° camera. Deze camera maakt een 360° foto van de werf. Deze foto wordt vervolgens in een 3D model omgezet. Dit 3D model kan je vervolgens inzien in de VNI Mobile app. Zo kan je vanuit elke hoek de werf opvolgen. Doordat er tientallen individuele foto's worden genomen en gecombineerd resulteert dit in een zeer gedetailleerd beeld.


Plan Check

Verlopen de bouwwerken zoals voorzien door de architect?


Plan Check verifieert de ruwbouwwerken laag per laag. Controleer vanop afstand of de werkzaamheden correct zijn uitgevoerd. Pipe Mapping brengt daarnaast aangelegde leidingen duidelijk in kaart!


Ik wil een goed beveiligde werf!

Eigenschappen

 • Mobiele cameraoplossing
 • Eenvoudige plaatsing en verplaatsing
 • Off-grid door batterijen en zonnepanelen
 • Inclusief videomanagementsysteem “VCAP” en gebruik “VNI Mobile” app

Voordelen

 • Vooruitgang van verschillende werven gelijktijdig opvolgen
 • Minder tijd verliezen aan verplaatsingen
 • Live meekijken tijdens de uitvoering van de werken
 • Visualisatie van de vordering in hoge definitie

Zij werken reeds succesvol samen met View and Integrate:

Algemene Bouwwerken Keersmaekers bv (DuraConstruct)

 • Probleem:
  ABK wenste beveiliging op hun werf om diefstal tegen te gaan.

 • Oplossing:
  Een 8-ft container werd uitgerust met een telescopische mast (14m hoog) en PTZ-camera’s voor supervisie op de werf. Onze oplossing wordt ook gebruikt als wifi hotspot zodat de werknemers internettoegang hebben op de werf. Via configuratie werd het systeem zo ingesteld dat er elk uur een foto werd genomen van 30 vooraf ingestelde posities. Zo worden de dure bemande controle rondes uitgespaard.

 • Resultaat:
  Ongewenst bezoek op de werf triggert een alarm. Hiervan wordt de verantwoordelijke op de hoogte gebracht door een bericht in Telegram.

Vanderstraeten NV

 • Probleem:
  Vanderstraeten, gevestigd in Lummen en onderdeel van de VDS Group samen met Execon en Peremans zocht een oplossing om permanent cameratoezicht op de werf te hebben.

 • Oplossing:
  Iedere werfkeet werd uitgerust met een vaste camera en één sensor. Daarnaast werd de torenkraan voorzien van een PTZ-camera op 70m hoogte.

 • Resultaat:
  Vanuit de hoogte is VDS nu in staat om de bouwwerf te superviseren alsook de vorderingen van de werken inzichtelijk te krijgen voor o.a. de projectleider. Dit door de constante instroom aan beelden via ons eigen videomanagementsysteem genaamd VCAP.

Algemene Aannemingen Louis Mols

 • Probleem:
  Mols was reeds in het bezit van een aantal lichtmasten en kwam naar View and Integrate met de vraag of zij deze lichtmasten kon voorzien van een camerasysteem. En dit om de werven te bewaken, het maken van time lapses voor marketingdoeleinden en tot slot het opvolgen van de werven op afstand.

 • Oplossing:
  De cameraoplossingen van View and Integrate kunnen ook als add-on gemonteerd worden op reeds gekochte cameramasten. Zo gezegd, zo gedaan.

 • Resultaat:
  Mols heeft nu lichtmasten ter beschikking uitgerust met camera’s van View and Integrate. In VCAP kunnen de beelden geraadpleegd worden.

Willy Naessens Industrie

 • Probleem:
  Willy Naessens stelde ons de vraag of camera’s ingezet konden worden om de efficiëntie van een werf te verhogen.

 • Oplossing:
  Ons videomanagementsysteem, VCAP, werd voorzien van een nieuwe functionaliteit zodat periodiek, bijvoorbeeld om de 15 minuten een beeld van een zone werd doorgestuurd naar VCAP.

 • Resultaat:
  Projectleiders krijgen via ons videomanagementsysteem, VCAP, toegang tot de camera’s op de werven. Naast Live view krijgen ze ook op vooraf bepaalde tijdstippen de nodige beelden doorgestuurd via VCAP. Hierdoor worden vaak tijdrovende verplaatsingen uitgespaard. Deze efficiëntere manier van werken leidt tot een verhoogde productiviteit van de projectleiders.

Jouw werf altijd onder controle!