Innovatieve Brandpreventie in de Papierverwerking: het Succesverhaal van Oud Papier Jozef Michel

Oud Papier Jozef Michel: een dynastie in papierverwerking

Oud Papier Jozef Michel recupereert al meer dan 65 jaar gebruikt papier, en groeide zo uit tot gevestigde waarde in België en ver daarbuiten. De familieonderneming, nu geleid door de derde generatie, is verantwoordelijk voor de verwerking van meer dan 200.000 ton oud papier per jaar, dat wordt omgezet tot waardevolle grondstoffen voor talloze toepassingen. Met twee vestigingen en een team van 100 medewerkers blijft Oud Papier Jozef Michel een krachtige speler in de branche, voortdurend strevend naar een verbeterd aanbod en service.


Innovatieve brandpreventie met de hulp van VNI

Enkele jaren geleden stond Oud Papier Jozef Michel voor een cruciale uitdaging: de noodzaak om de brandveiligheid te verbeteren binnen hun productiehallen. Het gestockeerde oud papier in deze hallen vormde een potentieel brandgevaar, en ondanks de genomen voorzorgsmaatregelen werden ze regelmatig geconfronteerd met beginnende branden. Traditionele blussystemen reageerden traag en konden bovendien schade aanrichten aan het machinepark en de opgeslagen goederen.


Om deze uitdaging aan te gaan, investeerde Oud Papier Jozef Michel in de geavanceerd camera’s van View And Integrate (VNI). Het systeem omvat momenteel 45 camera's die de productiehallen 24/7 monitoren en een volledige dekking garanderen zonder blinde hoeken. De geïntegreerde thermische camera's detecteren zelfs de kleinste temperatuurverschillen, waarbij een verhoging over een bepaalde periode een alarm activeert. Bij zo'n alarmmelding wordt onmiddellijk een cascadesysteem in werking gesteld, inclusief meldingen naar een externe meldkamer.

"Met de camera's hebben we een waardevol instrument om 24/7 onze productiehallen te monitoren en te anticiperen op ieder mogelijk risico. Niet enkel wijzelf, maar ook de alarmcentrale krijgt bij iedere melding een direct overzicht van de situatie om aansluitend correct te reageren."

- Philippe Michel, CEO Oud Papier Jozef Michel

Dit geavanceerde systeem heeft Oud Papier Jozef Michel in staat gesteld om branden in een vroeg stadium te signaleren, waardoor ze snel en effectief kunnen ingrijpen om de vorming van brand en mogelijke grote schade te voorkomen. Bovendien worden de beelden, zowel thermisch als optisch, geprojecteerd op een videowall, waardoor er nu continu zicht is op de activiteiten in de productiehallen.


Het belang van betrouwbaarheid en ontzorging

Philippe Michel benadrukt ook de keuze voor VNI als partner in deze cruciale inspanning: "Belangrijk voor ons was dat we een partner vonden die ons volledig kon ontzorgen. VNI heeft het volledige ownership over de camera's, verzorgt het onderhoud, en is enorm responsief op onze vragen en feedback. Dat zorgt voor een sterke vertrouwensband en gemoedsrust."

"Het aangaan van een samenwerking met een nieuwe leverancier voelt altijd als een sprong in het diepe. VNI heeft echter moeiteloos aan al onze verwachtingen voldaan en deze zelfs overtroffen, wat heeft geresulteerd in een blindelings vertrouwen."

- Philippe Michel, CEO Oud Papier Jozef Michel

Dankzij de inzet van de slimme camera's van VNI heeft de familieonderneming een effectieve brandveiligheidsoplossing geïmplementeerd, waarmee ze vooroplopen in de veiligheidsinnovatie binnen de papierindustrie.

View and Integrate team & Philippe Michel.
Oud Papier.
Container Oud Papier Jozef Michel.
Hangar Datavernietiging Michel.
Oud Papier
Thermische camera
Oud papier
Camera

Wil je graag ontdekken hoe onze geavanceerde camera's jouw industrie kunnen ondersteunen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek!