Innovatieve Oplossingen voor Industriële Bouw: Het Succesverhaal van Vanden Bussche

Als vooraanstaande speler binnen de industriële bouwsector werkte Vanden Bussche gedurende drie generaties aan een indrukwekkende reputatie in Vlaanderen, Brussel, Wallonië en Noord-Frankrijk. Met een expliciete focus op uitdagende en complexe projecten, realiseerde Vanden Bussche zo een impossant portfolio, dat varieert van merkgarages tot kantoorruimtes en staalconstructies. Als vertegenwoordiger van de derde generatie in het bedrijf, zet Olivier Vanden Bussche de bouw-dynastie voort, met een voorname nadruk op innovatie.


Vanden bussche: bouwen met een uitdaging

Vanden Bussche staat bekend om haar uitmuntendheid in de industriële bouwsector. Hun aanbod omvat een breed scala aan projecten, variërend van merkgarages tot toonzalen, kantoren en uitdagende renovaties. Wat hen onderscheidt, is hun vermogen om zeer complexe projecten van begin tot eind te beheren en te realiseren. Bovendien beschikt het bedrijf over een eigen atelier waar ze hoogwaardige staalconstructies kunnen vervaardigen.


De beslissing van Vanden Bussche om de oplossingen van View And Integrate te adopteren, ontstond vanuit de noodzaak om werven vanop afstand te kunnen monitoren. Het bedrijf, gevestigd in Veurne, overziet zo tal van projecten op verschillende locaties. "Het is van essentieel belang om voortdurend de werfvoortgang op te volgen. Helaas is het in de praktijk erg tijdrovend om fysiek naar iedere werf te gaan. Daarom zijn we op zoek gegaan naar technologische oplossingen die ons hierin konden ondersteunen.” aldus Olivier.


Gamechanger in werfopvolging

“Aanvankelijk hebben we twee verschillende systemen aangeschaft," legt Olivier uit. "Op sommige bouwplaatsen was er een constante stroomvoorziening beschikbaar, terwijl er bij andere projecten een autonoom systeem op zonne-energie werd geïmplementeerd."


De implementatie van cameratoepassingen bleek al snel een gamechanger voor de dagelijkse activiteiten van Vanden Bussche te zijn. Dankzij het gebruik van de camera's werd werfmonitoring 24/7 mogelijk, wat niet alleen in tijd en reiskosten bespaarde, maar tevens een volledig overzicht van meerdere werven op hetzelfde moment bood.


Ook het vCap-softwareportaal is snel van onschatbare waarde gebleken voor het gedetailleerd volgen van de voortgang van specifieke projecten. Bovendien hebben zelfs klanten toegang tot het systeem gekregen, waardoor ze in staat zijn om de voortgang van projecten nauwgezet te volgen, inclusief timelapse-video's. Deze timelapse-video's hebben zichzelf tevens bewezen als bijzonder doeltreffende marketinginstrumenten, zowel voor Vanden Bussche als voor hun klanten.


Totaalontzorging

“Een cruciale factor voor ons was het gevoel van totale ontzorging," benadrukt Olivier. “View And Integrate heeft zich bewezen als een structurele partner voor ons - verantwoordelijk voor de configuratie, installatie en het onderhoud van de systemen.” Daarnaast waardeert hij sterk het vermogen van View And Integrate om op maat gemaakte oplossingen te leveren die perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van hun bedrijf. Olivier benadrukt tevens de waarde van de mogelijkheid om zelf zaken aan te kopen en aan te passen, wat niet alleen kostenefficiënt is maar ook een hoge mate van flexibiliteit biedt. “Het partnerschap met View And Integrate heeft onze bedrijfsvoering duidelijk versterkt, en blijft cruciaal voor onze groei en innovatie.” besluit Olivier.


Camera gemonteerd aan lantaarnpaal ter bewaking vaccinatiecentrum
Sensor met zonnepaneel om beweging te detecteren
PTZ-camera gemonteerd met beugel aan lantaarnpaal
PTZ-camera en batterijbehuizing gemonteerd op paal aan werfingang
PTZ-camera en batterijpack gemonteerd aan lantaarnpaal
PTZ-camera gemonteerd aan lichtmast in straat
PTZ-camera gemonteerd aan rode paal
PTZ-camera gemonteerd aan lichtmast

Wil je graag ontdekken hoe onze geavanceerde camera's jouw bouwproject kunnen ondersteunen? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek!