Jouw werf altijd onder controle!

Verhoog het rendement van je werf met de slimme cameraoplossingen van View and Integrate.

Cameraoplossingen voor (bouw)werven

Camerabeeld op smartphone

Liveview

Bekijk beelden in realtime via de mobiele applicatie ongeacht waar u zich bevindt.

Bovenaanzicht ruwbouw

Timelapse

Wil je een snel en duidelijk visueel overzicht van een werkdag of volledig project van je bouwwerf? Gebruik dan de automatische timelapse functie in VCAP.

Screenshot videomanagementsysteem

Quickview

Quick View biedt een overzicht van meerdere camera’s en beelden. Daarnaast kan u de beelden per camera in chronologische volgorde bekijken!

Man met witte helm en fluogele jas kijkt naar torenkraan

Bewegingsdetectie

Verdachte activiteiten op de werf? De sensor registreert alles binnen een radius van 15 meter. De ptz-camera draait zich naar waar er beweging is en maakt dan foto’s. Iedere verdachte beweging triggert een alarm waarvan je een melding krijgt. Dit biedt het grote voordeel dat er geen nood meer is aan een constant bemande controlekamer.

Vier mannen met witte helm en fluogele werkjas kijken naar bouwplan

Plan Check - Controle bouwplannen

Verlopen de bouwwerken zoals voorzien door de architect? Plan Check verifieert de ruwbouwwerken laag per laag. Zo kan je als werfleider controleren of de werkzaamheden correct zijn uitgevoerd. Onderdeel van de Plan Check is onze Pipe Mapping, waarbij de aangelegde leidingen (bijvoorbeeld ventilatiekanalen) duidelijk in kaart worden gebracht.

Man met witte helm staat op werf en kijkt naar bouwplan op tablet

Stitch

Combineer automatisch verschillende detailfoto's tot één overzichtsfoto. Hierdoor kan je vanop afstand je werf tot in detail opvolgen!

Steigerwerk voor huis in ruwbouw

Autonome camerabewaking

Geen permanente stroomvoorziening op jouw locatie? Geen probleem voor View And Integrate. Onze oplossingen kunnen zowel op 220V als op batterijen werken. En verleng de autonomie van de batterijen door het toevoegen van een zonnepaneel.

Man staat met pen in de hand voor bouwplan

Camerabewaking op maat

Elke werf is anders en heeft andere noden. Onze experts bekijken jouw bouwwerf in detail en doen een voorstel om jouw werf compleet te beveiligen.

smart cranes logo

Smart-Cranes is een IoT platform dat werd ontwikkeld voor visuele werfopvolging en inzichten omtrent uw bouwkraan en de bouwplaats. Met een slimme en geconnecteerde bouwkraan realiseert u een vlottere bouwplanning met een gereduceerde foutenmarge en een predictieve service voor een optimale gebruikservaring.


Maak kennis met VCAP, onze intelligente camerasoftware!

 • Gebruiksvriendelijk cloudplatform
 • Verschillende functionaliteiten: Liveview, Timelapse..
 • Beelden consulteerbaar via PC, smartphone of tablet
 • Meldingen via e-mail, SMS of Telegram
 • 3-maandelijkse updates met nieuwe functionaliteiten
 • Persoonlijke opstart en begeleiding
Man met bril en gele helm staat op werf met smartphone in de hand

Zij werken reeds succesvol samen met View and Integrate:

Algemene Bouwwerken Keersmaekers bv (DuraConstruct)

 • Probleem:
  ABK wenste beveiliging op hun werf om diefstal tegen te gaan.

 • Oplossing:
  Een 8-ft container werd uitgerust met een telescopische mast (14m hoog) en PTZ-camera’s voor supervisie op de werf. Onze oplossing wordt ook gebruikt als wifi hotspot zodat de werknemers internettoegang hebben op de werf. Via configuratie werd het systeem zo ingesteld dat er elk uur een foto werd genomen van 30 vooraf ingestelde posities. Zo worden de dure bemande controle rondes uitgespaard.

 • Resultaat:
  Ongewenst bezoek op de werf triggert een alarm. Hiervan wordt de verantwoordelijke op de hoogte gebracht door een bericht in Telegram.

Vanderstraeten NV

 • Probleem:
  Vanderstraeten, gevestigd in Lummen en onderdeel van de VDS Group samen met Execon en Peremans zocht een oplossing om permanent cameratoezicht op de werf te hebben.

 • Oplossing:
  Iedere werfkeet werd uitgerust met een vaste camera en één sensor. Daarnaast werd de torenkraan voorzien van een PTZ-camera op 70m hoogte.

 • Resultaat:
  Vanuit de hoogte is VDS nu in staat om de bouwwerf te superviseren alsook de vorderingen van de werken inzichtelijk te krijgen voor o.a. de projectleider. Dit door de constante instroom aan beelden via ons eigen videomanagementsysteem genaamd VCAP.

Algemene Aannemingen Louis Mols

 • Probleem:
  Mols was reeds in het bezit van een aantal lichtmasten en kwam naar View and Integrate met de vraag of zij deze lichtmasten kon voorzien van een camerasysteem. En dit om de werven te bewaken, het maken van time lapses voor marketingdoeleinden en tot slot het opvolgen van de werven op afstand.

 • Oplossing:
  De cameraoplossingen van View and Integrate kunnen ook als add-on gemonteerd worden op reeds gekochte cameramasten. Zo gezegd, zo gedaan.

 • Resultaat:
  Mols heeft nu lichtmasten ter beschikking uitgerust met camera’s van View and Integrate. In VCAP kunnen de beelden geraadpleegd worden.

Willy Naessens Industrie

 • Probleem:
  Willy Naessens stelde ons de vraag of camera’s ingezet konden worden om de efficiëntie van een werf te verhogen.

 • Oplossing:
  Ons videomanagementsysteem, VCAP, werd voorzien van een nieuwe functionaliteit zodat periodiek, bijvoorbeeld om de 15 minuten een beeld van een zone werd doorgestuurd naar VCAP.

 • Resultaat:
  Projectleiders krijgen via ons videomanagementsysteem, VCAP, toegang tot de camera’s op de werven. Naast Live view krijgen ze ook op vooraf bepaalde tijdstippen de nodige beelden doorgestuurd via VCAP. Hierdoor worden vaak tijdrovende verplaatsingen uitgespaard. Deze efficiëntere manier van werken leidt tot een verhoogde productiviteit van de projectleiders.

Jouw werf altijd onder controle!